Illallisristeilyt ja muut tavat nauttia Helsingin rannikosta

Julkaistu: 12 March 2020

Helsingin alueella on paljon kivaa tehtävää, varsinkin kesän aikaan. Yksi kauniimmista asioista on ehdottomasti meri ja sen läheisyys. Satama, rannat ja pääsy ihailemaan vettä ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Meri tuokin paljon kivaa tekemistä sekä paikallisille että turisteille. Tässä kerrataan hieman eri aktiviteettejä.

 

Illallisristeily ja muut risteilyt

Erilaiset risteilyt ovat erittäin suosittuja ja ei ihmekään, sillä niissä pääsee rauhassa ihastelemaan lähisaaristoja ja meren kauneutta. Monissa laivoissa on myös tarjoilua, joten samalla voi siemailla päiväkahvit tai ottaa lasin kylmää helteiden sattuessa kohdalle.

Toisinaan laivojen tarjoilut yltävät hienoon illalliseen. Illallisristeily on oiva tapa viettää aikaa vedellä joko työporukalla, juhlapäivänä tai vaikka romanttisesti treffeillä. Mikäs sen kivempaa kuin katsella kaunista maisemaa ja nauttia hyvästä ruuasta samalla.

Risteily voi usein sisältää vähintään jonkinlaista opastusta viereisiin saariin ja paikkoihin liittyen, mutta joskus myös kattavampaa ohjelmaa. Risteilyyn voidaan muun muassa liittää musiikkiesityksiä, tanssia tai vaikka pienimuotoista teatteria. Illallisristeilyjä tarjoaa esimerkiksi: Sun Ferry Oy.

 

Saarissa vierailut

Paljon ovat yleistyneet myös viime vuosina lähisaaristoissa käynnit, ja on jopa avattu kokonaan uusia saaria ulkopuolisten käyttöön. Saarissa voi käydä hyvin monin eri tarkoituksin. Niissä voi käydä katsomassa historiallisia nähtävyyksiä, vierailla museossa, käydä uimassa ja saunomassa, tai vaikkapa piknikillä. Usein näissä saarissa järjestetään myös tapahtumia, mitkä ovat kiva lisä kesäiseen Helsinkiin.

 

Vesiaktiviteetit

Rannikolla voi nauttia vedestä myös erilaisten aktiviteettien muodossa. Veneily on ehkä se perinteisin muoto. Monilla saattaakin olla oma vene rannikossa odottamassa tai veneen voi myös halutessaan vuokrata. Näin vierailu lähisaarillakin käy nopeammin sekä voi käyttää vaikka koko päivän eri saarien kiertelyyn.

Uutena tulokkaana on myös suppailu eli pienen laudan päällä vedessä kelluminen. Myös melominen on mahdollista jos laudan päällä tasapainoilu ei kiinnosta.

Rannikolla pitkin Helsinkiä on lukuisia kivoja paikkoja, joissa voi ottaa aurinkoa tai muutoin viettää kivaa päivää. Yksinään ollessa hyvä kirja tai kuulokkeista tuleva musiikki on hyvä vaihtoehto, tai jos taas tulee seurueen kera, erilaiset ulkopelit tai matkagrilli voi olla mukava tapa rentoutua porukalla.

jaa